15 beneficii incredibile ale uleiului de susan

Published on

15 beneficii incredibile  ale uleiului de susan

Poate ca semintele de susan sunt mici, insa au un impact urias asupra sanatatii noastre, atucni cand sunt consumate. In Evul Mediu acestea se vindeau in pretul greutatii lor in aur, iar asta ar trebui sa ne spuna si noua ceva. Cu cat invat mai multe despre aceste pretioase seminte, cu atat mai mult vrem sa va spun si voua. Sunt o consumatoare de seminte in general, insa cele de susan sub forma de ulei sunt unele dintre favoritele mele. Asadar, iata acre sunt cele 20 de beneficii minune ale acestora.

1. Plin de proteine: semintele de susan au proteine de inalta calitate, ce alcatuiesc cam 20% din ele!

2. Ajuta la prevenirea diabetului: acestea contin magneziu si alti nutrienti. S-a aratat ca ele previn aparitia diabetului datorita acestor compusi si pot imbunatati nivelul glucozei.

3. Reduce tensiunea arteriala: acelasi studiu de mai sus a aratat ca acest ulei contribuie si la reducerea tensiunii arteriale, datorita continutului de magneziu.

4. Scade colesterolul: ajuta la scaderea nivelelor de colesterol, datorita phytosterolilor continuti care blocheaza productia acestuia.

5. Bun pentru digestie: continutul ridicat de fibre ajuta la obtinerea unui proces digestiv mai bun.

6. Pentru piele sanatoasa: continutul ridicat de zinc contribuie la producerea colagenului, dand pielii mai multa elasticitate si ajutand la repararea tesutului acesteia. Folosirea regulata a uleiului de susan poate reduce riscul aparitiei cancerului de piele.

7. Imbunatateste sanatatea inimii: poate ajuta la imbunatatirea sanatatii cardiace, prin prevenirea aparitiei arterosclerozei, datorita componentului numit sesamol, care este un antioxidant si un antiinflamator puternic.

8. Previne cancerul: compusii anti-cancer, precum acidul fitic, magneziul sau phytosterolul, impiedica aparitia acestuia. Susanul are cel mai mare continut de phytosterol dintre toate semintele.

9. Ajuta la scaderea anxietatii: magneziul si calciul se gasesc din abundenta in susan, ambele minerale avand efect de reducere a stresului. De asemeni, susanul contine si thiamina si tryptofan, vitamine cu efect de calmare si producere a serotoninei, prin care se reduce durerea, se imbunatatesc starile de spirit si te ajuta sa dormi mai bine.

10. Trateaza anemia: acetsea sunt in particular bogate in fier, astfel incat susanul se recomanda celor care sufera de anemie.

11. Protejeaza de efectele radiatiilor: sesamolul continut de catre acest ulei protejeaza ADN-ul de deteriorarile survenite din cauza radiatiilor.

12. Usureaza simptomele artritrei: continutul ridicat de cupru din semintele de susan previn si usureaza simptomele atrirtrei si intaresc oasele, articulatiile si vasele de sange.

13. Protejeaza ficatul de efectul alcoolului: susanul actioneaza ca un protector asupra ficatului, impotriva alcoolului, ajutand la mentinerea functiilor acestui organ.

14. Previne aparitia ridurilor: uleiul de susan protejeaza importiva razelor ultraviolete ale soarelui, asadar si contra aparitiei pistruilor si a ridurilor.

15. Previne osteoporoza: o mana de seminte de susan contine mai mult calciu decat o cana de lapte. De asemeni, continutul ridicat de zinc imbunatateste densitatea osoasa.

To be informed of the latest articles, subscribe: